Hebben jullie ook zo genoten van het reünietoernooi? Wij kijken met zowel de reüniecommissie als het bestuur met een goed gevoel terug op deze mooie dag. Afgelopen zaterdag was niet de enige mooie dag uit de Eagles geschiedenis. In de afgelopen 50 jaar zijn er veel bijzondere momenten, leden, toernooien en herinneringen geweest. In het kader van ons jubileum is dit allemaal vast gelegd in een bijzonder Jubileumboek! Een hardcover boek in kleur van ruim 100 pagina’s dik. Foto’s, interviews, herinneringen etc.. Allemaal terug te vinden in dit boek. Een must-have voor jou als (oud)Eagle!

Jij kan nu nog een boek bestellen voor slechts € 20,- ! Volgende week gaat het boek naar de drukker, dus wees er snel bij! Doe je bestelling daarom deze week nog. Dit kan per mail naar reunie@hsveagles.nl. Dan ontvang je zo snel mogelijk de betaalgegevens.

De boeken zijn op 1 november af te halen in de kantine, tijdens onze officiële receptie.

Eventuele nabestelling is ook mogelijk, maar dit dien je dan zelf te doen via de drukker. Bovendien zal de prijs dan hoger zijn, mede omdat je dan ook nog de verzendkosten moet betalen.

Jij wilt dit boek toch ook in je bezit hebben?

Jubileumboek HSV Eagles

Slagkooi crowdfunding

Help jij ons aan een slagkooi? Op initiatief van onze jeugdleden ...

2018 was een fantastisch jaar voor The Eagles

Vier teams zijn kampioen geworden …

ASPIRANTEN KAMPIOEN OOST - NEDERLAND

Na een geweldig seizoen hebben onze aspiranten gekregen wat ze verdiend hebben: het kampioenschap! Het harde werken is beloond. Met speciale dank aan trainers/coaches Eric en Remko !

Op zaterdag 29 september is het aspirantenteam van honk- en softbalvereniging The Eagles uit Deventer kampioen geworden in de competitie van Oost-Nederland. Het team won in Winterswijk van BSC Hickory en is daarmee niet meer in te halen in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.

In Winterswijk werd een dubbel wedstrijd gespeeld waarbij een gelijk spel al voldoende was voor het kampioenschap. The Eagles speelden met acht spelers maar wisten toch knap twee maal op rij te winnen van Hickory, die met negen spelers op het honkbalveld stonden.

De eerste, zeer spannende, wedstrijd werd gewonnen met 2-3 door de honkballers uit Deventer in vijf inningen. Pitchers waren Jasper Bloemsma en Job Nahuis. De tweede wedstrijd werd zeer overtuigend gewonnen met maar liefst 3-16 en werd ook in vijf inningen beslist. In deze wedstrijd werd gepitcht door Ruben de Rijk en Koen Denekamp. Pitchers Job en Ruben speelden dit jaar ook zeer verdienstelijk Europees honkbal in de Little League. Ze werden afgelopen zomer met de “Eastern Athletics” tweede tijdens het EK Little League Intermediates in Praag.

Het aspirantenteam van The Eagles, dat afgelopen seizoen getraind en gecoacht werd door Remko Hattink en Eric Nalis, gaat volgend jaar een klasse hoger spelen.

Hiermee is het wedstrijdseizoen ten einde. Hoewel er in de winter wel binnen getraind wordt, zal het buitenseizoen in maart weer van start gaan. Kinderen van alle leeftijden kunnen meedoen bij de verschillende jeugdteams, startend vanaf 6 jaar.

Teamleden:

Trainer/coach: Remco Hattink

Trainer/coach: Eric Nalis

Wouter Groen

Jasper Bloemsma

Wesley Dinsbach

Job Nahuis

Vincent van Strien

Koen Denekamp

Ruben de Rijk

Wiebe de Rijk

PUPILLEN KAMPIOEN OOST - NEDERLAND

Jaaa !! Ook onze pupillen zijn kampioen geworden!!

In navolging van de aspiranten zijn zaterdag ook de pupillen van honkbalvereniging The Eagles kampioen geworden in de regio Oost. De Deventenaren versloegen The Blue Devils uit Meppel met 9-6.

Aangemoedigd door hun geblesseerde teamgenoot Mike begonnen The Eagles sterk door de eerste twee slagmannen uit te maken. Daarop volgden echter drie honkslagen van de Blue Devils, waardoor de tegenpartij twee punten kon scoren. Daar bleef het bij, omdat catcher Milan en derde honkman Yari de derde uit maakten na een slimme insluitactie. In de eigen slagbeurt van The Eagles wist alleen Milan te scoren. The Blue Devils verdedigden sterk door onder andere twee knappe veldacties van de kleine pitcher. Tussenstand: 1-2.

In de tweede inning konden The Blue Devils aan slag geen potten breken. Door een veldactie van Joost naar eerste honkman Elias, een vangbal van catcher Quince en een strike-out door pitcher Tibo was de slagbeurt snel ten einde. The Eagles namen het heft in handen. Dankzij honkslagen van Tibo, Luc, Elias en Mert en een aantal veldfouten van de tegenstander bereikten ze de maximale slagbeurtscore van 5 punten. Dat bracht de tussenstand op 6-2.

De eerste slagman van The Blue Devils in de derde inning werd direct uitgemaakt door eerste honkman Rick na een veldactie en aangooi van Breithley. Pitcher Yari stuurde ook de volgende slagman terug naar de bank met drie slag. The Eagles moesten nog twee honkslagen en een punt toestaan, voordat catcher Quince een einde aan de slagbeurt maakte door wederom een hoge bal knap te vangen. In de gelijkmakende beurt sloegen Rick, Yari, Mert en Breithley de bal het veld in. Dat leverde drie punten op. De tussenstand kwam daarmee op 9-3.

In de vierde inning begon The Blue Devils sterk met een tweehonkslag. De honkloper wist echter de thuisplaat niet te bereiken, omdat hij werd ingesloten en Orson hem vastberaden uittikte bij het derde honk. Nog steeds gaven The Blue Devils niet op. Daardoor wisten ze in de vierde inning nog drie punten te maken, maar het was niet genoeg om langszij te komen. Met een voorsprong van drie punten was de gelijkmakende slagbeurt in de vierde inning niet meer nodig om het kampioenschap veilig te stellen.

Een blij team, met de trotse coaches Ton, Job, Tieme en Roger, toog naar de kantine waar de medailles werden uitgereikt en waar de goede afloop van het seizoen werd gevierd met een feestelijke maaltijd.

JUNIOREN KAMPIOEN NOORD OOST - NEDERLAND

Junioren Kampioen Noord Oost Nederland

Met diverse kampioenschappen beleeft honkbalvereniging The Eagles een ongekend succesvol seizoen. Eerder deze maand sleepten de pupillen, aspiranten en dames softbal al bekers binnen. Het juniorenteam voegde daar zondag nóg een titel aan toe.

Daarvoor moesten de junioren, uitkomend in de regio Noordoost, zondag winnen van The Pioneers uit Assen. Omdat The Eagles de tegenstander in de thuiswedstrijd al met 28-2 hadden verslagen, waren zij vooraf optimistisch over een goede afloop.

Toch hadden de Deventenaren het aanvankelijk lastig. In de eerste twee inningen bereikte geen enkele slagman het eerste honk, mede door drie vangballen van de Asser korte stop. The Pioneers stichtten wel gevaar met drie afgemeten honkslagen, maar wisten deze uiteindelijk niet in punten om te zetten dankzij acties van infielders Perry en Jochem richting eerste honkman Joris.

In de derde inning keerde het tij. Stern sloeg een honkslag en stal twee honken. Door een veldfout scoorde hij het eerste punt. Martijn maakte 0-2 op een doorgeschoten bal. In de gelijkmakende beurt gaf pitcher Tycho geen kansen weg.

In de vierde inning konden de Deventer roodhemden aan slag niet door de sterke verdediging van de Pioneers dringen, maar andersom lukte dat evenmin.

Dankzij rake honkslagen zette Max in de vijfde inning het derde punt voor The Eagles op het scorebord. Alle honken liepen vol, maar The Eagles profiteerden niet meer van deze kansrijke situatie. In de tweede helft van de inning slaagde geen Pioneer erin om een bal te raken.

Namens The Eagles breidde Tieme in de zesde inning de voorsprong uit naar 0-4 dankzij een vier wijd en een honkslag van Robin, die zelf een honk verder werd gebracht door een opofferingsstootslag van broer Perry. Het leverde verder geen punten meer op. In de gelijkmakende slagbeurt kregen The Pioneers nog een laatste scoringskans met een loper op het derde honk. Maar deze kans werd vakkundig om zeep geholpen door een pick-off van catcher Stern naar Tieme, daarbij gedekt door linksvelder Thijmen. Na twee uur honkballen konden The Eagles de zege bijschrijven.

Met de overwinning was het kampioenschap een feit en dat vierde het team van coach Marco bescheiden in de knusse kantine van de tegenstander. Op de terugweg ging alsnog het dak van de bus om er bij het clubhuis achter te komen dat de softbal dames als vierde team van de Deventer vereniging kampioen was geworden. Daarmee zetten The Eagles hun stad met dikke rode letters op de honkbalkaart.

Roel Nahuis

DAMES KAMPIOEN OOST - NEDERLAND

DAMES KAMPIOEN OOST-NL


Het houdt niet op! Ook onze dames zijn kampioen! Met een 5-0 overwinning op Arnhem Rhinos. Super trots op onze dames.

MET DANK AAN ONZE SPONSOREN

SPONSOREN

e-Boekhouden.nl